MARTINE DAEMS

Martine DaemsJe ziekmelden is wel een keuze. Bewust, maar soms ook onbewust. Werken is gezond, dat is mijn overtuiging. Bij langdurig verzuim blijken medische klachten vaak maar een deel van het probleem. Tot deze en meer conclusies ben ik gekomen bij mijn werk als personeelsfunctionaris, later als arbeidsdeskundige bij UWV en daarna bij een kleine arbo-dienst. Om het verzuim goed aan te pakken vraagt dit ook om een brede kennis van wetgeving, verzuim, arbeidsrecht en sociale zekerheid.

Nu bestaat mijn uitdaging erin om verzuim bij bedrijven terug te dringen en het verzuimtraject te verkorten. Zo kunnen waardevolle mensen behouden blijven voor de organisatie. Vergeet niet dat een baan voor werknemers meer betekent dan alleen geld verdienen. Het is de plek waar zij collega’s ontmoeten, lijf en hersenen in beweging blijven en medewerkers een stuk eigenwaarde ontlenen aan het product dat zij afleveren.

Werken is gezond. Soms gaat werken niet meer en dan is het belangrijk dat alle administratieve rompslomp goed wordt geregeld, zodat UWV de werkgever niet kan verplichten tot een extra jaar loon doorbetaling (loonsanctie).
Lees meer over mijn diensten.

banner4.jpg